Wat is talentmanagement?


Definitie van talentmanagement

Talentmanagement is een onderdeel van Human resource management (HRM), met als doel de prestaties en het concurrentievermogen van bedrijven te optimaliseren. Deze methode maakt het mogelijk om de vaardigheden die het bedrijf nodig heeft, en de vaardigheden die beschikbaar zijn in het personeelsbestand op elkaar af te stemmen: kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen, zowel individueel als gemeenschappelijk.

Talentmanagement en Strategische Workforce Planning

Talentmanagement kan goed geïntegreerd worden in de volledige Human resources managementplanning: personeelsadministratie, loopbaanbegeleiding, evaluatie, beloningsbeleid, opleiding en sociale cohesie. Door toepassing van Talentmanagementbeleid en (Strategische Workforce Planning verbeterd een bedrijf zijn prestaties. Een geïntegreerde talentmanagementtool zoals Talentsoft (een alomvattende SaaS software-oplossing voor strategische workforce planning) zorgt voor een duurzame ontwikkeling van het menselijk kapitaal.

Talentmanagementtools

Recruitment, evaluatierondes, compensatiemanagement, opleidingen/trainingen, loopbaanbegeleiding en talentmanagement zijn allemaal transversale hulpmiddelen voor het HR-proces. Het is dan ook logisch om een globale HRM-oplossing, zoals Talentsoft, in te zetten die service op maat biedt, en perfect inspeelt op de specifieke eisen van een bedrijf. De op maat gemaakte online software van Talentsoft beschikt over verschillende serviceniveaus om evaluatiecampagnes op te volgen en te analyseren, individuele gegevens te verzamelen en werknemers een proactief loopbaanbeheer te bieden.

Probeer gratis onze Talentsoft oplossing uit!