HRM Strategie

HR Analytics: betere inzichten voor betere beslissingen

trafic sign with arrows going in opposite directions

Wat is op dit moment je grootste uitdaging als HR professional? Gaat dat over cruciale vaardigheden, met functionele prestaties, het werven van talent, successieplanning, leiderschap of cultuur? Wat het antwoord op deze vraag ook is, de kans is groot dat HR Analytics kan helpen.

HR Analytics, ook bekend als Talent Analytics, People Analytics of Workforce Analytics, is het gebruik van HR data in analytische processen om bedrijfsproblemen op te lossen. Het draait om een verschuiving van intuïtie en ervaring naar een aanpak gebaseerd op data

In 2018 publiceerden we een e-book over het belang van het ontwikkelen van een mindset voor HR die gebaseerd is op data.

Dit nieuwe e-book gaat een stap verder en biedt praktisch advies hoe je People Analytics in je organisatie kunt implementeren, op basis van lessen van ervaren gebruikers en experts.

Het kijkt naar de waarde van People Analytics, en met name hoe het HR teams kan helpen om prestatiecriteria, pijnpunten en verborgen trends te identificeren, weloverwogen beslissingen te nemen en business cases op te bouwen. People Analytics maakt het voor HR mogelijk om een meer strategische rol te pakken en een plek aan de tafel te verdienen als echte business partner en adviseur.

Het onderzoekt hoe je People Analytics op vier cruciale gebieden kunt inzetten: de werving van talent, learning, prestatie & ontwikkeling en workforce planning. Je zult voor elk van deze gebieden leren hoe HR Analytics HR teams kan ondersteunen bij het verbeteren van hun prestaties en resultaten.

Weet je bijvoorbeeld waar de knelpunten zitten in je wervingsproces? Kun je de factoren noemen die het meest bijdragen aan de prestaties en betrokkenheid van werknemers? Welke individuen en/of teams vormen een risico omdat ze wellicht je organisatie gaan verlaten? Met People Analytics kun je nauwkeurige antwoorden formuleren op deze vragen en gedegen actieplannen ontwikkelen, gebaseerd op inzichten, om een positieve impuls aan de bedrijfsvoering te geven.

Het bespreekt ook de kritieke succesfactoren die je moet overwegen bij het implementeren van People Analytics: senior management leiderschap, training van het team, databeveiliging en transparantie. Hiermee zorg je ervoor dat People Analytics een strategische, waardevolle, en geaccepteerde tool is die aan de wettelijke eisen voldoet en concrete voordelen biedt aan het bedrijf en de medewerkers.

Ben je klaar om de HR analytics revolutie te omarmen en betere inzichten te krijgen voor betere beslissingen? Download vandaag ons e-book.

Een paar feiten en cijfers over HR Analytics:

  • 84% van bedrijven en HR leiders die door Deloitte geïnterviewd zijn voor het “2018 Global Human Capital Trends” rapport zien People Analytics als belangrijk of heel belangrijk. Daarmee is het de op een-na-hoogste trend in termen van belangrijkheid. 69% van de organisaties zegt dat ze werken aan een geïntegreerd systeem om medewerkersgegevens te analyseren.
  • 61% van leidinggevenden die door PwC zijn geïnterviewd voor het Big Decisions rapport geven aan dat hun besluitvorming nauwelijks of slechts ten dele door gegevens wordt aangestuurd, en dat hun bedrijven eigenlijk minder op intuïtie en meer op gegevens zouden moeten vertrouwen.
  • 92% van de medewerkers staan, volgens het onderzoek “Putting Trust to Work” van Accenture, open voor het verzamelen van gegevens over hunzelf en hun werk, in ruil voor een verbetering van hun productiviteit, hun welzijn of andere voordelen.

Download