Talentmanagement

De 5 pijlers voor een gezonde bedrijfscultuur in 2021

bedrijfscultuur

Wat is er anno 2021 nodig om een bedrijfscultuur te creëren waarbij iedereen zich betrokken voelt?

Nu de wereld om ons heen voortdurend evolueert, is het van cruciaal belang om een sterke bedrijfscultuur te ontwikkelen. Maar waar moet je beginnen?

Meer specifiek, hoe ziet de bedrijfscultuur eruit na de gebeurtenissen van 2020, toen onze dagelijkse manier van werken drastisch is veranderd en het traditionele ‘fulltime-op-kantoor’ tot het verleden lijkt te behoren?

Cultuurverandering begint aan de top

De eerste stap naar een sterke cultuur is het vaststellen van een waardenkader voor jullie organisatie – en dat komt vanuit het leiderschapsteam. Wat is een betere manier dan het goede voorbeeld te geven? Wanneer leiders hun duidelijke visie afstemmen op positieve doelstellingen, zullen de anderen snel volgen.

In onze checklist laten we zien wat er nodig is om een solide bedrijfscultuur op te bouwen, of opnieuw op te bouwen, waar uw hele organisatie achter kan staan.

De basis voor een solide bedrijfscultuur

Veel organisaties vragen zich af hoe ze hun bedrijfscultuur in 2021 kunnen behouden – culturen die sterk leunen op onze ‘oude’ manieren van werken en mensen die elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten. Maar wat als je in plaats daarvan je cultuur helemaal opnieuw zou opbouwen vanaf de grond af?

Zoals bij elk nieuwbouwproject, heb je een solide basis nodig om te voorkomen dat je structuur uit elkaar valt. In onze checklist delen we de vijf pijlers die essentieel zijn voor het opbouwen van een sterke bedrijfscultuur.

Download onze checklist en ontdek de tips van de experts

Download de Checklist