Talentmanagement

4 best practices voor samenwerken op afstand!

man working from home on his couch

Onlangs hebben we onze HR-trends voor 2020 gedeeld. Hierin bespraken we de groeiende populariteit van werk op afstand en het belang van sterk teambeheer bij werken in een omgeving met meerdere locaties, meerdere projecten, meerdere nationaliteiten of meerdere taken. Dit type werkomgeving wordt nu meer dan ooit op de proef gesteld!

De verwachte toekomst is nu opeens het nieuwe normaal geworden! Gezien de moeilijke situatie waar de hele wereld momenteel voor staat, hebben velen van ons geen andere keuze dan thuis te werken. En dit blijkt een hele uitdaging te zijn. Sommige werknemers gaan beter om met de huidige situatie dan anderen, maar we moeten ons nu richten op wat er komen gaat. Hoe kunnen we de normen voor werken op afstand opnieuw bepalen zodra alles weer ‘normaal’ wordt?

We moeten onszelf een paar belangrijke vragen stellen: Hoe kunnen we een goed beleid voor werk op afstand instellen? Welke manier werkt het beste voor het bedrijf? Hoe kunnen we deze situatie gebruiken om werkflexibiliteit, teamsamenwerking en veelzijdig management te verbeteren? En tot slot, hoe kunnen we onze digitale werkplek efficiënt maken of optimaliseren?

Download