Een HR-vlootschouw met Talentsoft

Met de software van Talentsoft is het eenvoudig om de evaluatie van medewerkers naar een hoger plan te tillen. De ontwikkeling van een individuele medewerker en dat van een team staan niet los van elkaar, maar zijn op een natuurlijke wijze met elkaar verbonden. Een team wordt er niet beter op als een medewerker zich niet kan ontwikkelen. Andersom geldt echter dat de persoonlijke groei van een medewerker niet altijd betekent dat het team hierdoor ontwikkelt. Daarom is het belangrijk om door middel van een vlootschouw eerst te kijken naar wat een team nodig heeft, en daarna pas naar de behoefte van een individu.

Wat betekent vlootschouw in HRM?

Een vlootschouw is van oorsprong een term uit de zeevaart waarbij de admiraal zijn marine inspecteert op kracht en potentie. Met wie gaat hij de volgende zeeslag winnen en met wie niet? Een vlootschouw in de HRM-wereld borduurt hierop voort door in kaart te brengen wat de ontwikkelingsmogelijkheden van een team zijn. Aan de hand van de huidige competenties en de potentie die het team heeft, wordt er bepaald welke competenties het team mist en hoe men hier invulling aan kan geven. Bij deze methode wordt explicitiet ingegaan op de rol van de medewerker binnen de ontwikkeling van het team en niet op het individu.

Hoe werkt een vlootschouw van uw personeel?

Met de software van Talentsoft is het heel eenvoudig om een vlootschouw onderdeel te maken van de strategische personeelsplanning. Onze software zorgt voor een actueel en overzichtelijk personeelsbestand waarmee u snel kunt vergelijken welke talenten u al in huis heeft en welke talenten u nog nodig heeft. Door vanuit strategisch oogpunt te kijken welke competenties er nodig zijn in de nabije toekomst, wordt het evalueren van medewerkers met een vlootschouw ook een stuk strategischer. Op deze manier bouwt u aan het fundament van uw workforce en ondersteunt u de bedrijfsstrategie.

Begin vandaag nog met het plannen van de ontwikkeling van uw workforce met de cloud-based management software van Talentsoft. Meer dan 700 organisaties wereldwijd identificeren, beoordelen en ontwikkelen hun talent met behulp van onze software. Ontdek hier gratis hoe Talentsoft uw talentmanagementproces kan ondersteunen.