Onboarding met Talentsoft

Onboarding, in het Nederlands ook wel het inwerkplan genoemd, is een belangrijk aspect van het recruitment-beleid van een onderneming. Onboarding begint al voor de aanvang van de eerste werkdag; vanaf het moment dat een contract ondertekend is. Het onboarding-proces verloopt meestal digitaal en biedt de toekomstige werknemer praktische informatie over het bedrijf waar hij of zij gaat werken. Denk hierbij aan informatie over aanvangstijden, locaties en collega’s. Ook documenten die voor de aanvang van het dienstverband getekend moeten worden, zoals pensioenregelingen of papieren omtrent de kinderopvang, behoren tot het digitale inwerkplan. Talentsoft biedt u de mogelijkheid om al uw recruitment-processen te optimaliseren, van het werven van kandidaten tot het inwerken van personeel.

Voordelen van onboarding

Onboarding zorgt ervoor dat nieuwe werknemers zich direct welkom en gewaardeerd voelen binnen het bedrijf. De werknemer zal het gevoel hebben een goede keuze te hebben gemaakt en zal daardoor een positief beeld van de werkgever opbouwen. Het inwerken van personeel neemt vaak veel tijd in beslag, maar wanneer goed nagedacht is over een inwerkplan, verloopt dit proces efficiënt en effectief. Toch kan een effectieve onboarding nog steeds een aantal maanden in beslag nemen. Zo heeft de nieuwe medewerker de tijd nodig om zijn of haar kennis uit te breiden en een netwerk op te bouwen binnen de organisatie. Het is belangrijk dat het inwerkplan bestaat uit een mix van belangrijke trainingen, informatiebijeenkomsten en sociale bijeenkomsten. Op die manier zal een nieuwe werknemer snel de bedrijfscultuur leren kennen en zich als onderdeel van het bedrijf gaan zien.

De HR-software van Talentsoft

Talentsoft biedt software die u in staat stelt om internationale wervingsuitdagingen aan te gaan. Zo staat er direct een carrièresite voor u klaar die u geheel naar eigen wens aan kunt passen. Met behulp van de carrièresite kunt u vacatures publiceren en vervolgens de beste kandidaten identificeren. Onder andere door middel van een automatische selectie van de sollicitanten kunt u voor een optimale efficiëntie van het selectieproces gaan. Naast werving en selectie staat Talentsoft ook voor u klaar wanneer u eenmaal een kandidaat hebt geselecteerd en het onboarding-proces begint. Zo genereert de tool automatisch contracten, en krijgt u alerts en notificaties bij aflopende proefperiodes en contracten. Als onderdeel van het inwerkplan krijgen alle sollicitanten direct toegang tot een eigen Mijn Talentsoft account. Hierop wordt alle informatie die relevant is voor de sollicitant beschikbaar gesteld.