Functieomschrijving: een voorbeeld van een ondergewaardeerd middel

Bij veel mensen bestaat er onduidelijkheid over het verschil tussen een functieomschrijving en een vacature. Een vacature is een middel om het juiste talent te overtuigen om te solliciteren, en een functieomschrijving geeft de verwachtigingen en taken van een medewerker weer. Een functieomschrijving vormt de basis van uw personeelsbeleid. Aan de hand van deze omschrijving kunt u uw werknemers evalueren en nieuwe medewerkers werven. Een functieomschrijving fungeert veelal als leidraad voor een vacature. Het is goed om voor het opstellen van een functieomschrijving eerst een voorbeeld te zoeken van een soortgelijke functie.

Een goede functieomschrijving maken

Met een voorbeeld van een functieomschrijving wordt het een stuk eenvoudiger om een goede functieomschrijving te maken. Het kan een inspiratiebron vormen voor onder andere de structuur. Vraag daarnaast hulp aan de huidige medewerkers bij de verdere invulling. Samen creëert u het beste inzicht in de taken, verantwoordelijkheden en resultaatgebieden. Houd er rekening mee dat een functieomschrijving dynamisch moet zijn, zodat u deze eenvoudig kunt wijzigen en zo up-to-date kunt houden.

Voorbeeld van een functieomschrijving

De volgende elementen zijn van belang om te verwerken in een functieomschrijving:

  • Titel van de functie – Zorg dat deze kort en duidelijk is, en geen vragen opwekt.
  • Praktijkschets – Beschrijf kort en bondig waar de organisatie voor staat.
  • Rapporteringslijn – Zet zwart op wit aan wie de medewerker resultaten rapporteert.
  • Inhoud van de functie – Hier vallen onder andere het takenpakket, de verwachtingen en de bevoegdheden onder.
  • Functieprofiel – Bepaal welke competenties en vaardigheden de medewerker nodig heeft om de functie aan te kunnen.
  • Het aanbod – Leg onder dit kopje het afgesproken salaris vast en de carrièremogelijkheden.

Uw carrière site met Talentsoft

Met de software van Talensoft beschikt u over een volledig aanpasbare carrière site waarmee u uw imago als werkgever versterkt. Hiermee is het zelfs voor een organisatie met meerdere vestigingen mogelijk om wervingsprocessen vanuit één centrale plek te beheren. Met een goede functieomschrijving maakt u optimaal gebruik van de site en vindt u het juiste talent voor uw organisatie. Lees hier meer over onze recruitment oplossing.