Wat is een LMS?

De afkorting LMS staat voor Learning Management System. Een LMS is een elektronisch leerplatform voor het organiseren van onderwijsactiviteiten en het ontwikkelen, beheren en delen van kennis. Doordat traditionele leervormen steeds vaker worden vervangen door digitale leermethodes, wordt het gebruik van een goed LMS steeds belangrijker voor ondernemingen. Het LMS systeem van Talentsoft zorgt ervoor dat u eenvoudig e-learning activiteiten kunt beheren en faciliteren. U krijgt hierdoor een beter overzicht van de talenten binnen uw organisatie en de loopbanen van uw medewerkers.

Verwar een LMS overigens niet met een LCMS (Learning Content Management Systeem); er zit een wezenlijk verschil tussen deze beide systemen. Een LMS richt zich voornamelijk op het online leren en neemt de gehele administratie rondom de medewerkers over, terwijl een LCMS een systeem is om leerinhoud te ontwikkelen en te beheren. De scheidingslijn tussen deze beide systemen wordt overigens wel steeds dunner.

Het doel van een LMS

Het doel van een Learning Management System is, zoals we hierboven al beschreven, het managen van leerprocessen, zodat een duidelijk overzicht van het reilen en zeilen binnen de organisatie verkregen wordt. Met behulp van een LMS systeem zijn competentiekloven beter op te sporen en kunnen gepersonaliseerde trainingen aangeboden worden. Het beheer van de opleiding en ontwikkeling van uw medewerkers wordt zo eenvoudig geoptimaliseerd. Dit maakt dat een Learning Management System een erg geschikte tool voor ondernemingen is.
 
Medewerkers kunnen door middel van een LMS systeem gericht werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. U kunt op uw beurt continu zicht houden op de opleidingsplanning, de leergeschiedenis en de competenties binnen teams.

Voordelen van een LMS

Een elektronisch leerplatform heeft meerdere voordelen. Zo is het lesmateriaal altijd en overal beschikbaar en zijn losse papieren met aantekeningen passé; alles wordt automatisch opgeslagen. Een LMS systeem maakt het mogelijk om zelfstandig e-learning content te maken en een eigen e-learning omgeving op te zetten. E-learning content is door een LMS direct inzetbaar binnen een online cursuscatalogus, waardoor u uw medewerkers flexibele en efficiënte leermiddelen kunt aanbieden. Bovendien is het een groot voordeel dat medewerkers via het elektronische leerplatform gemakkelijk in contact kunnen komen met hun manager, de docent en/of medecursisten.

Over Talentsoft

Talentsoft is actief in 130 landen en heeft wereldwijd maar liefst 8 miljoen gebruikers. Dit maakt Talentsoft marktleider op het gebied van HR-oplossingen. De software van Talentsoft is een flexibele oplossing voor HR-managers, waarmee zij talenten binnen de organisatie kunnen identificeren, beoordelen, ontwikkelen en behouden. Bovendien helpt de software bij het opbouwen van carrières, onder andere door gebruik van een LMS, en stimuleert deze de samenwerking tussen HR-afdelingen en medewerkers. Voor meer informatie over Talentsoft, kunt u contact met ons team opnemen.