Wat is coöperatief leren?

Coöperatief leren is het delen van kennis tussen collega’s. Deze kennisoverdracht gaat vaak ongemerkt, maar is om die reden niet minder waardevol. Coöperatief leren is dan ook van alle tijden en vindt zowel bij het koffieapparaat als in meetings plaats. Door middel van de nieuwste digitale hulpmiddelen weet Talentsoft het proces van sociaal leren op intuïtieve en professionele wijze te stimuleren. Zo kunnen werknemers elkaar door middel van coöperatief leren actief online op weg helpen tijdens één van de Talentsoft trainingen en e-learning trajecten.

Samenwerkend leren in de digitale Talentsoft leeromgeving

Talentsoft besteedt veel aandacht aan coöperatief leren in het trainen van professionals en ziet dit dan ook als een belangrijk onderdeel in de opbouw van kennis en vaardigheden op het gebied van talentmanagement. Het benutten van de kennis van collega’s, begeleiders of deskundigen is, samen met het delen van deze kennis in een voor iedereen toegankelijke digitale omgeving, de kern van het samenwerkend leren. Zo is niet alleen het lesmateriaal, maar zijn ook de betrokken personen een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van de kennis in talentmanagement. Daarnaast zijn de deelnemers van een training of e-learning traject niet alleen afhankelijk van de kennis die een begeleider of deskundige met hen deelt, maar spelen de cursisten zelf een actieve rol in hun eigen leerproces en dat van hun collega’s door hun ervaringen te delen.

Social learning door eigen content te creëren

Talentsoft stimuleert coöperatief leren door onderlinge kennisuitwisseling aan te moedigen. Het zogenaamde social learning, ofwel sociaal leren, speelt een belangrijke rol in het Talentsoft Learning Management System. In deze digitale leeromgeving staat coöperatief leren op verschillende manieren centraal. Zo kunnen medewerkers meebouwen aan een kennisbank door hun eigen content te creëren en te delen met behulp van een eigen opleidings-Wikipedia, chat, forum en blog. Daarnaast kunnen medewerkers moeiteloos hun eigen opleidingscontent met hun smartphones creëren met behulp van de SkillCatch applicatie. Deze app stelt de deelnemers in staat om hun eigen opleidingsvideo’s te maken en op deze wijze hun kennis ook visueel te verspreiden. Een mooie manier om het samenwerkend leren op een laagdrempelige manier in de praktijk te brengen.

Over Talentsoft

Als marktleider op het gebied van cloud-based talentmanagement en HR-software helpt Talentsoft om talenten binnen een organisatie te identificeren en te beoordelen. We bieden een talentmanagementsysteem waarmee op maat gemaakte opleidingen gecreëerd kunnen worden, en u uw medewerkers ontwikkelingsmogelijkheden kunt bieden. Neem voor meer informatie contact op met ons team!