Wat is e-learning?

E-learning is voortgekomen uit de digitale ontwikkelingen van de afgelopen decennia en is de moderne manier van leren. Kort gezegd heeft e-learning betrekking op het vormgeven van leersituaties met behulp van informatie- en communicatietechnologie.

​Steeds meer ondernemingen hebben het gemak van e-learning ontdekt en maken hier gebruik van. Wanneer er een competentiekloof bestaat binnen een onderneming, is deze eenvoudig te dichten door e-learning in te zetten. Een e-learning programma zorgt er namelijk voor dat talenten binnen een organisatie zich op een gerichte manier kunne ontwikkelen en het zorgt er ook voor dat de talenten langer verbonden blijven aan uw organisatie. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van e-learning op een rijtje gezet.

De voordelen van e-learning

Eén van de grootste voordelen van e-learning is de flexibiliteit die deze leermethode met zich meebrengt. E-learning maakt afstandsonderwijs mogelijk; plaats en tijd zijn immers niet meer van belang. Deze flexibiliteit vergroot de kans op succes, omdat medewerkers op hun eigen tempo de leerstof tot zich kunnen nemen, waar en wanneer ze maar willen. Bovendien kunnen de medewerkers de informatie doorgaans gemakkelijk raadplegen en kan de opgedane kennis vaak direct toegepast worden in de praktijk.

Twee andere belangrijke voordelen van e-learning zijn het besparen van tijd en het besparen van geld. Doordat e-learning afstandsonderwijs mogelijk maakt, wordt de lestijd beter benut. Medewerkers zijn geen hele dag kwijt aan een training, en kunnen gewoon thuis aan de slag. Dit laatste zorgt ervoor dat geen rekening hoeft te worden gehouden met bijvoorbeeld reistijd. Met het besparen van tijd, worden ook meteen de kosten gereduceerd. Een andere kostenbesparende factor is dat er geen docent nodig is voor het geven van de lessen. Ook blijven reiskosten, verblijfskosten en kosten voor een extra cursusruimte buiten beeld. Uit alle bovenstaande voordelen van e-learning blijkt al hoe gemakkelijk het is om e-learning een rol van betekenis te laten spelen binnen uw onderneming.

E-learning en Talentsoft

Talentsoft is één van Europa´s toonaangevende ‘Software as a Service’-organisaties met meer dan 8 miljoen gebruikers over de hele wereld. Door de integratie van e-learning in de software van Talentsoft kunt u gemakkelijk bijhouden welke trainingen uw medewerkers hebben gedaan en persoonlijke opleidingen voor ze creëren. Bovendien kunnen uw medewerkers zelf met de tool aan de slag. Kortom: het gebruik van e-learning zorgt ervoor dat het talentmanagement binnen uw bedrijf op een eenvoudige manier geoptimaliseerd wordt.