Gerichte e-learning voor uw personeel met Talentsoft

Binnen het bedrijfsleven wordt er veel aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Talent is het meest waardevolle bezit van een organisatie, en daarom wordt er tijd en geld in de groei van medewerkers gestoken. Nog altijd wordt er vanuit organisaties het meest geïnvesteerd in open inschrijvingen voor externe cursussen en opleidingen. Toch vindt er een verschuiving plaats op het gebied van de ontwikkeling van medewerkers; het opleidingsbudget van organisaties wordt namelijk steeds meer gereserveerd voor e-learning programma’s.

E-learning in ondernemingen

De populariteit van e-learning komt eigenlijk voort uit de economische crisis van 2008 waarin veel bezuinigd werd. E-learning was een goedkopere manier om medewerkers te scholen, en daarnaast tijd te besparen. Dat het tegenwoordig nog steeds populair is om gebruik te maken van e-learning in plaats van fysieke lessen, is te danken aan het digitale tijdperk waarin we leven. Steeds meer organisaties introduceren het flexwerken waarbij medewerkers vanaf elke gewenste locatie kunnen werken. Met e-learning wordt hierop ingespeeld en kan men digitaal leren wanneer het uitkomt. Een bijkomend voordeel van digitaal leren, is dat iedereen op zijn eigen tempo kan studeren. En doordat het studiemateriaal eenvoudig is op te delen, kan elke medewerker de studiestof naar eigen behoefte tot zich nemen.

In Nederland maken vooral organisaties met meer dan 1.000 medewerkers veelvuldig gebruik van een e-learning platform. Uit onderzoek van NIDAP (een strategisch advies- en marktonderzoeksbureau) blijkt dat organisaties maar liefst 24% van het opleidingsbudget reserveren voor e-learning. Deze vorm van digitaal leren wordt het vaakst gebruikt bij kwaliteitszorg- en veiligheidsvraagstukken (35%), verkoop of marketing (24%) en automatisering (20%). Daarnaast kan e-learning ingezet worden bij managementontwikkeling en talentmanagement.

E-learning met de software van Talentsoft

Talentsoft beschikt over een eigen e-learning platform om talenten binnen een onderneming op te leiden: Talentsoft Learning. Talentsoft Learning is tot stand gekomen na een fusie met e-learning ontwikkelaar e-doceo, één van de grootste e-learning aanbieders ter wereld. Door deze fusie is het talentmanagementsysteem van Talentsoft volledig geïntegreerd met een e-learning managementsysteem. Met ons e-learning platform is het voor HR-afdelingen eenvoudig om op maat gemaakte opleidingen te creëren en bij te houden wie welke training heeft gevolgd. Hiermee kunt u voorkomen dat er een competentiekloof ontstaat waar talenten zich op de verkeerde plek binnen uw organisatie bevinden, of te weinig kennis hebben over de betreffende functie. Medewerkers kunnen zelf met de tool aan de slag en hun gewenste training aanvragen en plannen. Het e-learning platform van Talentsoft zorgt ervoor dat er minder externe tools en leveranciers nodig zijn om een volledig trainingsproces samen te stellen.

Over Talentsoft

Talentsoft is een toonaangevende leverancier van cloud-based talentmanagementsoftware. Het is een flexibele oplossing voor HR-managers om talent te kunnen identificeren, beoordelen, ontwikkelen en behouden. De software stimuleert samenwerkingen tussen de HR-afdeling en medewerkers, en helpt carrières op te bouwen. Talentsoft heeft al meer dan 1500 organisaties geholpen, verspreid over 130 landen. Neem voor meer informatie contact op met ons team!