Competentiemanagement wordt eenvoudiger met Talentsoft

Binnen bedrijven wordt vaak gebruik gemaakt van competentiemanagement. Maar wat is competentiemanagement nu precies? Zoals de naam al zegt, draait het bij competentiemanagement allemaal om competenties. Een competentie kan een eigenschap of vaardigheid zijn, of iets zeggen over kennis. Met behulp van competenties kan een individu worden beschreven, maar ook een groep of een organisatie. Bij competentiemanagement vormen deze competenties de basis voor het personeelsbeleid; de competenties van medewerkers worden ingezet en ontwikkeld in lijn met de doelstellingen van de organisatie.

Wat is het voordeel van competentiemanagement?

Wanneer een bedrijf een goed functionerend competentiemanagement-systeem hanteert, levert dat voordelen op voor zowel de organisatie als voor de individuele werknemer. Werknemers krijgen de kans hun talenten te benutten en zichtzelf verder te ontwikkelen. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om optimaal te presteren en zo de organisatie vooruit te helpen. De beoordeling van het personeel volgens het competentiemanagement-systeem kan ook aanleiding zijn voor het laten doorstromen van een medewerker naar een andere functie binnen het bedrijf; een functie die beter bij de talenten van deze medewerker past. Bovendien kan bij het aannemen van nieuwe medewerkers gekeken worden naar de competenties die binnen de organisatie nodig zijn.

Een competentiemanagement-beleid voeren met onze software

Door gebruik te maken van de software van Talentsoft, wordt het eenvoudiger om competentiemanagement in te zetten binnen uw organisatie. Met de software structureert u het gehele proces van de beoordeling van het personeel. U kunt uw eigen evaluatiedocumenten creëren en personaliseren, en u kunt een plan maken voor alle evaluatieprocessen en de voortgang hiervan bijhouden. Ook bieden de tools u de mogelijkheid de beoordeling van het personeel (die door de managers is gegeven) te vergelijken met de evaluaties die van de medewerkers zelf komen. Bovendien kunt u via de software doelstellingen invoeren en trainingen aanvragen.

Wilt u graag meer weten over de verschillende toepassingen van onze software? Neem dan eens een kijkje op de Talentsoft-blog, waar verschillende demo-video´s te zien zijn.