Aanvraag verzonden

ADP

De Aeroports de Paris groep (ADP) kiest Talentsoft voor het beheer van haar kaderpersoneel.

Aeroports de Paris, de tweede grootste luchthavengroep in Europa, koos voor de software van Talentsoft zodat managers en HR-medewerkers hun beoordelingsgesprekken, jaarlijkse doelstellingformulieren en salarisgesprekken voor managers (1.200 werknemers) eenvoudig en centraal kunnen beheren.

Het project werd vanaf januari 2010 geïmplementeerd bij Aeroports de Paris en is gericht op het compensatiebeheer voor de managers van de groep. Er is een uitbreiding van het project gepland voor alle werknemers, zo'n 7.200 in totaal.

Doelstelling- en salarisgesprekken

Branche: ADP is de tweede grootste luchthaven- en luchtvaartdienstengroep in Europa. APD breidt zijn activiteiten uit met de dienstverlening aan haar passagiers, eigendombeheer en de wereldwijde export van haar knowhow.

Belangrijkste punten

Aéroports de Paris en Talentsoft werken reeds 4 jaar samen. Onze managers zijn inmiddels bekend met de campagnes voor persoonlijke doelstellingen, de jaarlijkse gesprekken en de campagnes voor compensatieherziening met de ondersteuning van Talentsoft. De oplossing biedt de managers een georganiseerde database met informatie over de beoordelingen van hun medewerkers of sollicitanten, en de HR-directie kan op uniforme wijze het verloop van de verschillende beoordelingsprocessen organiseren binnen het bedrijf.

Frédéric Legros, Aéroports de Paris (ADP) - Human Resources Information System manager

Meer succesverhalen

select your language

frenchdutchgerman