Talentsoft krijgt investering van €25 miljoen via Goldman Sachs MBD

27/10/2015
GoldmanSachs

Parijs Frankrijk – 27 oktober 2015: Talentsoft Saas Based talentmanagement ontwikkelaar maakte vandaag bekend dat ze een nieuwe investering van €25 miljoen hebben verkregen via Goldman Sachs Merchant Banking Division.

Deze nieuwe investering helpt de ambities van Talentsoft om marktleider te zijn op het gebied van talentmanagement software waar te maken. Met de software van Talentsoft kunnen bedrijven over de gehele wereld hun personeelsbestand strategisch verbeteren. Met de applicaties van Talentsoft profiteren bedrijven optimaal van de competenties van hun medewerkers en zijn ze in staat de perfecte carrière en trainingspaden aan te bieden. En dit alles passend bij de nieuwe digitale economie.

Deze nieuwe investering helpt Talentsoft in haar strategische groei en zal helpen de volgende doelen te behalen:

  • Internationale Groei – in 2016, zal Talentsoft zijn lokale aanwezigheid uitbreiden in onder andere de VS en Singapore. Talentsoft zal 24/7 support bieden in heel Europa, Noord-Amerika en Azië. Deze investering zal bijdragen aan Talentsofts doel om de omzet te verdrievoudigen in meer dan 100 miljoen US Dollars in 2018.
  • Product Innovatie – Talentsoft zal de innovatieve productteams nog verder versterken. Op dit moment werken er al meer dan 100 ontwikkelaars bij Talentsoft, wat Talentsoft het bedrijf maakt met het grootste R&D team in Europa wat volledig gericht is op cloud-based HR software. Ook de unieke sourcing tool “Hello Talent”, de zeer innovatie HR analytics oplossing en de applicaties die medewerkers helpen bij het bepalen van hun carrière en trainingen zullen verder internationaal worden uitgerold.
  • Personeelsbestand – Talentsoft is van plan om 120 nieuwe medewerkers aan te nemen in 2016 en in 2018 zullen er meer dan 500 mensen werken voor Talentsoft.

“Deze nieuwe investering zal Talentsofts internationale groei versterken en onze positie als cloud-based talent management software leider in Europa verstevigen“ zegt Jean Stéphane Arcis, CEO van Talentsoft. “We zijn zeer trots op onze nieuwe investeerder Goldman Sachs en we waarderen enorm hun vertrouwen in onze visie, missie en producten. Naast financiële ondersteuning profiteren we ook van Goldman Sachs kracht in het bouwen van globale strategische partnerships en hun verstrekkende kennis over onze belangrijkste markten.”

David Reis, Excutive Director en head of Technology bij Goldman Sachs Merchant Banking Division in Europa zegt: “Talensoft heeft een continue groei laten zien dankzij vele innovaties en de capaciteit om projecten uitstekend uit te voeren. We zijn zeer enthousiast om partner te worden met een managementteam van wereldklasse en hen te helpen bij de volgende stap in binnenlandse en internationale ambities.”

“Deze kapitaal injectie zorgt ervoor dat Talentsoft verder kan opschalen, zijn organisatie kan versterken en R&D kan versnellen en verbreden. “Zegt Bo Lykkegaard, Associated Vice President bij IDC. “IDC voorziet een toename in de markt van talentmanagement applicaties omdat organisaties in Europa en de rest van de wereld zich focussen op een digitaal business model en het nieuwe werken. Ook zien we de vraag van de klant veranderen van niche talent applicaties naar breder op SaaS gebaseerde talent- en HR-managementpakketten.”

Goldman Sachs is nu één van Talentsoft investeerders naast de al bestaande investeerders Seventure Partners, Bpifrance (via het Ambition Numerique), Alto Invest en Highland Capital Partners Europa.

Talentsoft is opgericht in 2007 met zijn hoofdkantoor in Parijs en is vanaf die tijd zeer succesvol gegroeid met de volgende resultaten:

  • 5 miljoen gebruikers in 22 talen
  • 60% internationale gebruikers (buiten Frankrijk) in meer dan 100 landen
  • 56% bedrijfsgroei in 2014
  • 29 miljoen euro omzet in 2015
  • Het aantal klanten bedraagt op dit moment ruim 800