assessments

Durf jij het aan zelf een assessment te doen?

Als je nieuwe medewerkers selecteert, wil je zeker weten dat ze over up-to-date kennis beschikken.  Maar hoe zit het met de skills van medewerkers die al langer in dienst zijn? Bewegen zij wel mee met alle ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de uitvoering van hun job? Het is aan HR om dit in goede banen te leiden. Maar ook het werk van de HR-professional verandert. Hoe zit het met jouw kwaliteiten? Jouw eigen HR-skills? Ben jij wel toegerust voor de vierde industriële revolutie?

De vraag naar medewerkers die alle geheimen van digitalisering doorgronden, groeit steeds verder. En het kan een behoorlijke uitdaging zijn deze getalenteerde medewerkers te blijven boeien. Bezit jij de skills om deze talenten te werven, vast te houden, te koesteren en te laten groeien? Om dat te ontdekken hebben we een assessment opgezet. Hiermee ontdek je of ook jij klaar bent voor Economie 4.0.

Ben jij klaar bent voor een nieuwe talent managementstrategie?

1. Zijn jouw HR-talent management tools volledig geïntegreerd?
Hoewel de wereld digitaliseert, zijn er veel HR-teams die met gedateerde software werken. Daarnaast worden er veel losse tools en programma’s gebruikt, die niet op elkaar zijn afgestemd. Uiterst inefficiënt natuurlijk en niet van deze tijd. Het vergroot de kans op fouten en de kans dat je niet over de meest actuele en correcte informatie beschikt. Gefundeerde beslissingen nemen is dan lastig. Hoe zit dat bij jullie? Werk jij met een geïntegreerd systeem? Of kan er nog wat verbeterd worden?

2. Is de HR-data up-to-date en makkelijk inzichtelijk voor bevoegden?
Een belangrijk deel van HR gaat over de data van je personeel. Maar weet jij absoluut zeker dat jouw HR-gegevens actueel en compleet zijn? Of moet je bij vragen vaak toch nog even een dubbelcheck doen? En kunnen (afdelings)managers HR-data zelf aanvullen en raadplegen?

3. Is HR een echt geïntegreerd onderdeel van de organisatie?
Communicatie is de basis van een productieve organisatie, ook als het over HR-gerelateerde topics gaat. Hoe zit dat bij jullie? Werken de afdelingen regelmatig samen als het erom gaat een heldere boodschap naar de medewerkers te brengen? En verder: als de HR-afdeling optimaal werkt, heeft iedereen in de organisatie het gevoel dat ze écht onderdeel zijn van het team. Toch is dat nog niet altijd het geval. Dat kan anders!

4. Zijn jouw HR-beslissingen gebaseerd op data én menselijke interactie?
Sommige data krijg je alleen uit een computer en andere informatie alleen uit een gesprek van mens tot mens. Je hebt beide invalshoeken nodig om tot een goede HR-strategie te komen. Maar hoe is jouw dagelijkse praktijk: reageer je of anticipeer je? Neem jij op dit moment beslissingen waarbij je van beide elementen gebruik maakt?

5. Heb je regelmatig contact over trainings- en ontwikkelingsbehoefte?
Experts moedigen HR-managers aan niet alleen jaarlijkse beoordelingsgesprekken te houden, maar ook tussentijds feedback te geven en aanbevelingen te doen. Alleen dan kun je écht vinger aan de pols houden. Is jouw HR-afdeling voldoende in contact met de wensen van het personeel als het gaat om continue groei, trainingsbehoeftes en het gevoel van voldoening? Of moeten jouw medewerkers het nog doen met één evaluatiegesprek per jaar?

Je hebt nu een indruk van de eerste vragen van ons assessment. Wil je er verder over nadenken en er uitgebreider over lezen? Download dan ons  e-book “Talent Management Must Evolve to Meet the Global Skills Gap in Manufacturing” (special geschreven voor de industrie maar ook prima toepasbaar in andere branches!):

Download onderzoeksrapport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + 2 =